De volgende symptomen kunnen wijzen op een besmetting met een virus of malware:

• Trage computer: Dit is niet altijd een oorzaak van een virus of malware, maar kan ook andere oorzaken hebben. Wel kan u er vanuit gaan dat     het een virus of malware betreft als uw computer ineens veel trager wordt van de ene dag op de andere.
  • Sommige programma's starten uit zichzelf op
  • Uw toetsenbord werkt niet, wordt geblokkeerd of sommige toetsen werken niet meer...
  • Uw computer start uit zichzelf opnieuw op, of sluit zich af. (dit kan ook wijzen op een hardware probleem)
  • Er ontbreken bestanden die u niet zelf verwijderd heeft, of er bevinden zich nieuwe bestanden op uw computer
  • Er verschijnen toolbars in uw browser (chrome, internet explorer of firefox,...) zonder dat u die zelf geïnstalleerd heeft
  • Als u uw browser opstart ziet u een andere startpagina. (beginpagina die u normaal gezien ziet als u uw browser opent)
  • U krijgt geregeld pop-up reclame. (advertenties die uit zichzelf op uw scherm komen)

Als u vermoedt dat uw computer besmet is met een virus of andere malware, dan kan u de tips volgen in het artikel "mijn computer is erg traag geworden... Wat kan ik doen (virus of malware)". Klik hier om naar het desbetreffende artikel te gaan.

Als u merkt dat u na deze stappen nog steeds problemen heeft maakt u dan bij ons een ticket aan en dan helpen wij u graag verder. Klik op hier om een ticket aan te maken.

Met Vriendelijke Groet,