U kan op de volgende manier een screenshot (schermafbeelding) maken van een foutboodschap:

Met het Knipprogramma van Windows (Windows 7, Windows8 en Windows 10)

U kan dit programma vinden door op de Windows toets te klikken op uw toetsenbord of door in uw taakbalk op het Windows logo te klikken en daarna het woord "knip" in te typen. Bovenaan verschijnt dan het programma "Knipprogramma" waar u op mag klikken. U ziet dan het volgende scherm verschijnen:

U kan normaal gezien meteen een gebied selecteren waar u een afbeelding van wenst. Dit doet u door de linkermuisknop ingedrukt te houden en dan het gebied aan te duiden dat u wil opslaan. (in dit geval de foutmelding).

Nadat u dit gedaan heeft ziet u uw geselecteerde beeld en dient u op het diskette logo te klikken om het op te slaan:

U krijgt dan een scherm te zien waar u een bestandsnaam en locatie voor het bestand kan kiezen. Ik raad u aan om uw afbeeldingen folder te gebruiken als locatie. Zo vindt u snel het bestand terug.

Als u hierna nog een afbeelding wenst te maken kies dan voor nieuw. U kan dan opnieuw een schermafbeelding maken.

Voor meer informatie over hoe u een schermafbeelding kan toevoegen aan uw ticket, leest u dan het artikel "hoe voeg ik een schermafbeelding toe aan mijn ticket?"