Dit kan u helpen om de prestaties van uw computer te verhogen. Wat dit programma doet is kort uitgelegd alle fragmenten van bestanden die verspreid staan over uw schijf samen bundelen zodat uw harde schijf minder werk moet leveren om over het oppervlak op zoek te gaan naar alle fragmenten.

• U kan de Windows defragmentatie tool starten door op het Windows logo te klikken (links beneden in taakbalk) en dan in het vakje "programma's en bestanden zoeken" het woord "defrag" in te typen. Daarna klikt u op "de harde schijf defragmenteren". U krijgt nu het volgende scherm te zien:

• Klik hier eerst op "schijf analyseren". Dit scant uw schijf om te controleren hoe gefragmenteerd uw schijf is. (hoe verdeeld de fragmenten van bestanden zijn)
  • Klik hierna op "schijf defragmenteren". Dit zorgt ervoor dat alle fragmenten terug samen gezet worden.

Het fragmenteringsproces kan enige tijd in beslag nemen, afhankelijk van de grootte van de harde schijf en de mate van fragmentatie. Om het beste resultaat te bekomen is het aangeraden om uw computer niet gebruiken tijdens de fragmentatie.

Voor verdere vragen of problemen kan u steeds een ticket aanmaken op onze helpdesk. Wij helpen u graag verder!