Om ervoor te zorgen dat u als u Windows opnieuw dient te installeren (door een systeemfout, zware virus infectie,...) uw gegevens terug kan overzetten dient u geregeld een back-up van uw systeem uit te voeren, zo bent u beschermd tegen verlies van uw gegevens.

Wij begrijpen dat dit vaak wordt uitgesteld, maar zoals u zal zien is het maken van een backup geen zware moeite.

U kan een back-up maken door de volgende stappen te ondernemen:

• Druk op het Windows logo onderaan links in uw taakbalk
  • Klik op configuratiescherm
  • Klik onder "Systeem en Beveiliging" op "een back-up van uw computer maken"

U ziet het volgende scherm:

• Klik hier op "Back-up instellen"

U ziet hierna het volgende scherm:

• Zoals u kan lezen raad Microsoft aan om de back-up te plaatsen op een externe harde schijf. Als u niet in het bezit bent van een externe harde schijf kan u ook een DVD schijf gebruiken. Als u uw harde schijf heeft aangesloten, of de DVD schijf in uw DVD station heeft gestoken, dient u op de grijze knop "vernieuwen" te klikken. U zou nu uw harde schijf of DVD schijf moeten zien verschijnen in het vak 1.

• Klik op de correcte schijf en klik daarna op volgende.

U ziet het volgende scherm verschijnen:

• Hier vraagt Windows u waar u een back-up van wenst te maken. Kies hier voor "automatisch laten bepalen" en klik op volgende.

U ziet het volgende scherm verschijnen:

• Klik hier op "schema wijzigen"
  • Vink "back-up uitvoeren volgens schema" uit en klik op OK
  • Klik nu op "instellingen opslaan en back-up uitvoeren".
  • Het back-up proces is hiermee begonnen. U mag uw computer tijdens het maken van de back-up niet afzetten.

Het maken van een back-up kan geruime tijd in beslag nemen, maar u in de toekomst veel tijd en moeite besparen. Wij raden u dan ook aan om op geregelde tijdstippen een nieuwe back-up uit te voeren.

Voor verdere vragen mag u steeds contact opnemen met onze helpdesk. Wij helpen u graag verder!