Als u uw programma niet meer kan afsluiten op de normale manier, of als Windows niet meer reageert kan u het programma dat problemen veroorzaakt "geforceerd" stoppen via taakbeheer.

U kan taakbeheer openen met de volgende toetsencombinatie: ctrl - alt - del (dit zijn de toetsen control - alt - delete). Hiervoor dient u als eerste de ctrl toets ingedrukt te houden daarna de alt toets en tenslotte de del toets. In het scherm dat hierna verschijnt klikt u op taakbeheer.

U ziet nu het volgende scherm:

Om het betreffende programma af te sluiten dat is vastgelopen, klikt u eerst op de naam van het programma en daarna op "taak beëindigen". Het programma wordt nu afgesloten.

WAARSCHUWING: als u op deze manier een programma afsluit gaan de gegevens die u aan het ingeven was in het betreffende programma verloren. Wat u kan doen als u uw gegevens nodig heeft, is wachten tot het programma terug reageert en dan zo snel mogelijk uw werk opslaan. Dit kan enige tijd duren. Als het programma helemaal niet meer reageert, kan u niet anders dan het programma "geforceerd" te stoppen. Om in de toekomst ervoor te zorgen dat u uw werk niet verliest, is het aangeraden om zoveel mogelijk uw werk op te slaan.

Als het u niet lukt om op deze wijze een programma te sluiten, kan u proberen om uw computer opnieuw op te starten. Hiermee worden alle programma's automatisch afgesloten.

Voor verdere vragen of problemen verwijs ik u graag door naar onze helpdesk. Wij helpen u graag verder!