U heeft de volgende symptomen bij het werken met Outlook:

• Het duurt een lange tijd voor Outlook opgestart is
  • U krijgt vaak foutmeldingen, of Outlook loopt vaak vast
  • Het duurt lang om in Outlook van folder te wisselen of om de inhoud van een email te zien
  • Outlook loopt vast nadat u het geminimaliseerd heeft

Wat kan u doen?

• Verwijder mails die u niet meer nodig heeft. Maak ook de map met verwijderde mails leeg.
  • Archiveer nieuwe binnenkomende mails. Het is niet nodig deze in de actieve folder te laten, hierdoor moet Outlook elke keer u opstart deze mails inlezen en dit kan -als u een groot aantal email berichten heeft- een belangrijke reden zijn van vastlopen en foutmeldingen. Om een folder te archiveren klikt u met de rechter muisknop op de folder die u wenst te archiveren kies dan eigenschappen en ga daarna naar het tab-blaadje "auto archiveren" om uw archiveringsinstellingen te kiezen.
  • Zorg ervoor dat de standaard map die geladen wordt als u outlook opstart (dit is meestal de map die het eerste in de lijst links staat) niet te vol zit met email berichten. U kan voor een goede werking een groot deel van deze mails verplaatsen naar een submap of een archiefmap. U kan een nieuwe map aanmaken door met de rechter muisknop te klikken in het witte gedeelte tussen uw andere mappen, en dan een nieuwe map aan te maken. U kan daarna mails vanuit de eerste folder slepen naar de net aangemaakte folder. Dit gaat al veel problemen in Outlook tegen.

Als deze tips u niet verder helpen, kan u best een ticket aanmaken op onze helpdesk zodat wij u kunnen verder helpen of bijstaan bij het maken van een back-up van uw mails om Outlook opnieuw te kunnen installeren.