In het geval uw printer niet meer werkt kan u volgende stappen ondernemen:

• Controleer als eerste of alle kabels nog goed aangesloten zijn. Het gebeurt namelijk vaak dat deze losraken. Als u geen lichtjes ziet op uw printer, of er staat niets op de display van uw printer controleer dan of de stroomkabel nog correct is aangesloten. Verwijder om zeker te zijn de USB kabel van uw printer naar uw computer en breng deze opnieuw aan. Een USB kabel ziet er doorgaans als volgt uit:

• Herstart uw computer. Veel problemen met printen kunnen op deze manier verholpen worden.
  • Zet uw printer gedurende minstens 10 seconden af en start dan de printer opnieuw op.
  • Controleer of er in de wachtrij van de printer geen printopdracht vast zit. Dit kan u op de volgende manier controleren: Klik op het Windows logo beneden links in de taakbalk en klik in het rechtse vak op "apparaten en printers". U ziet dan het volgende scherm:

In het vak van pijl 1 ziet u meldingen van uw printer. Als u hier ziet dat er 1 of meerdere documenten in de wachtrij staan kan u die verwijderen door op "afdruktaken weergeven" te klikken. U ziet dan het volgende scherm:

Klik hier de taak aan en klik dan met rechter muisknop en kies voor "annuleren". De printer taak wordt nu verwijderd.

• Probeer nu nogmaals het gewilde document af te printen. Indien het printen nog niet lijkt te lukken volg de stappen dan verder.
  • Soms kan een defect van 1 van de USB poorten op uw computer de oorzaak zijn dat uw printer niet wil printen. Steek daarom de USB kabel in een andere poort in uw computer. Windows zou een melding moeten geven dat het apparaat word geïnstalleerd. Als u geen melding ontvangt (die u meestal ziet in de taakbalk rechts beneden) vindt Windows uw printer niet. Als u wel een melding heeft gekregen en de installatie is geslaagd probeer dan nogmaals te printen.
  • Als u in het voorgaande geen meldingen heeft gekregen, of u kan nog steeds niet printen dan kan u best de huidige printer verwijderen. Dit kan u doen via:
    Windows logo (links beneden in taakbalk) - apparaten en printers en dan met de rechter muisknop klikken op uw printer en kiezen voor apparaat verwijderen. Er wordt u hierna gevraagd om u het apparaat wenst te verwijderen, klik hier op ja. Als dit gebeurt is verwijdert u de USB kabel van de printer uit uw computer en steekt u de kabel in een andere poort. Windows gaat nu de printer automatisch herinstalleren. Als dit gebeurt is zou u opnieuw moeten kunnen printen.

Als u na deze tips nog steeds niet kan printen is het een hardnekkiger probleem en dan kan u best een ticket aanmaken op onze helpdesk zodat wij u verder kunnen helpen waar nodig.