Als u vermoedt dat uw computer het slachtoffer is geworden van een virus of malware infectie kan u alvast volgende stappen ondernemen:

• Laat uw gebruikelijk antivirusprogramma (Norton, Bitdefender, Avg,...) een volledige scan uitvoeren op uw systeem. Dit kan enige tijd duren maar is een zeer belangrijke stap. Als uw antivirusprogramma de melding geeft dat er infecties zijn gevonden kies dan om deze te verwijderen of in quarantaine te zetten. (afhankelijk van het antivirusprogramma). Als uw antivirusprogramma klaar is kan u best uw computer opnieuw opstarten.
  • Na het opnieuw opstarten van uw computer is het aangewezen om nogmaals een scan uit te voeren in uw antivirusprogramma. (snelle scan)
  • Ongeacht of er nog een infectie gevonden is of niet, is het een goed idee om met een ander programma nogmaals een scan uit te voeren. Ik ben persoonlijk zeer tevreden van het (gratis) programma Malwarebytes. U kan dit programma downloaden via de volgende link: https://nl.malwarebytes.org/mwb-download/
  • Als u deze link volgt ziet u het volgende scherm waarop u op "Nu Downloaden" mag klikken

Hierna ziet u het volgende scherm waar u mag klikken op "bestand opslaan":

Hierna gaat u naar uw Download map en opent u het bestand (met dubbelklik) met de volgende bestandsnaam: mbam-setup-2.1.8.1057.exe. Daarna kiest u voor uitvoeren en kiest u ja in het hiernavolgend scherm en het programma zal zich installeren. Malwarebytes start zichzelf op na installatie en gaat eerst updates uitvoeren. Daarna klikt u op de blauwe knop onderaan (scan). Dit kan enige tijd duren. Als er nog infecties gevonden zijn stelt Malwarebytes voor deze te verwijderen, klik daarbij op voltooien. Best nogmaals uw computer herstarten als dit gebeurt is, en uw computer zou virus en malware vrij moeten zijn.

Soms kunnen virussen en malware hardnekkiger zijn, en niet eenvoudig op te lossen. In dit geval maakt u het beste een ticket aan op onze helpdesk, en dan helpen wij u graag verder.

Support Agent Helpdesk

Web :      www.humanict.be

HumanICT cvba