Eén van de oorzaken van een tragere computer kan zijn dat uw harde schijf vol staat. Dit kan vaak leiden tot trager opstarten, algemene traagheid, traag schrijven en kopiëren,... U kan de beschikbare ruimte op uw harde schijf controleren in het volgende scherm dat u kan bereiken door op het gele folder icoon onderaan te klikken in uw taakbalk en dan op computer te klikken.

Aangeraden wordt om minstens 15% van de totale grootte van uw schijf vrij te houden om vertragingen te vermijden. U zal indien mogelijk enkele bestanden moeten verwijderen die u niet meer nodig heeft. Vaak kan ook het leegmaken van uw prullenmand al helpen als dit niet al is gebeurd. Dit kan u doen door op uw bureaublad op het volgende icoontje te klikken met de rechter muisknop en dan te kiezen voor "prullenbak leegmaken"

U kan ook gebruik maken van de schijfopruiming van Windows. Deze kan u bereiken door te klikken op het Windows logo links onderaan de taakbalk en in het veld "programma's en bestanden zoeken" het woord "schijfopruiming" in te typen.

• Dan klikt u bovenaan op "schijfopruiming". In het daaropvolgende scherm kiest u de schijf waar de opruiming dient plaats te vinden; meestal de c:\ schijf. Klik dan op "OK". Nu wordt de schijf gescand om te kijken hoeveel ruimte kan vrijgemaakt worden. Vink de benodigde vakjes aan die moeten opgeruimd worden en klik dan op "OK" en daarna op "bestanden verwijderen"

U mag vanuit gaan dat er geen essentiële bestanden zullen worden gewist op deze manier.

Als u geen bestanden kan of wenst te wissen kan u kiezen om gebruik te maken van externe opslagmedia zoals externe harde schijven, USB media,... Als u hierover advies nodig heeft kan u steeds een ticket aanmaken op onze helpdesk en dan helpen wij u bij uw keuze en staan wij u bij waar nodig.